De Tour den Anker zal niet gereden worden. Onze collega kinetherapeut Peter Scheers (42) zou deze zomer met de fiets 100 Franse cols trotseren om zo geld in te zamelen voor zijn buitengewone basisschool Den Anker in Mechelen. Een ongeval besliste daar anders over.

 

Onze Duffelse collega was tijdens de paasvakantie op trainingsstage in Calpe in Spanje om er zich voor te bereiden op de krachttoer van komende zomer. De tweede dag van zijn verblijf sloeg het noodlot toe. “Ik was bezig aan een individuele training. In een lichte afdaling ging ik op een smalle weg de bocht in. Vanuit de andere richting kwam een auto. Er was geen plaats om te passeren en ik kon hem niet ontwijken. Ik ben er frontaal op ingereden”, doet hij het verhaal van het ongeval. Hijzelf en zijn droom lagen aan diggelen.

 

Revalidatie

Peter liep een dubbele open beenbreuk op, maar het is vooral de mentale klap die nazindert. “Ik besefte direct dat het nooit goed zou komen met Tour den Anker. Mijn voet stond in een hoek van 90 graden op mijn been.” Tot half juni mag hij zijn been niet bewegen, de revalidatie zal nog een stuk langer duren. Uitgesloten dus dat hij op 30 juni vertrekt voor een tour van meer dan 4.000 km over honderd cols. Hij was er - tot de val - nochtans klaar voor. “Ik ben pas beginnen fietsen in 2016, maar volgens mijn coach was ik klaar om te vertrekken. Het eerste idee na het ongeval was om de Tour met een jaar uit te stellen, maar dat bleek moeilijk haalbaar. Ik heb anderhalf jaar naar de tocht toegeleefd en veel vrije tijd opgeofferd om mij voor te bereiden. Ik moet ook aan mijn gezin met twee lagere schoolkinderen denken.”

Sponsors

Het is een bittere pil om te slikken. “Ik heb het moeilijk ja. Het was voor mij een droom om dit te kunnen doen, ik heb hier alles voor gedaan. Ik heb het gevoel dat ik veel mensen teleurstel, ook al is dit misschien niet zo.” Veel sponsors hadden ook al een bijdrage geleverd. Peter hoopt dat het geld sowieso naar zijn school kan gaan. Het gaat naar drie projecten waar Den Anker geen geld voor heeft, maar die wel erg belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de kinderen die er school lopen : loopfietsen, bewegingsmateriaal en tabletkoffers. Het was de ambitie om 25.000 euro bijeen te krijgen en dat is volgens Peter met de activiteiten die hij en zijn collega’s op poten zetten en sponsoring ook gelukt.

”Op zondag 7 oktober - exact een jaar na onze geweldige Kick-off - organiseren we een slotevent, waarop we met iedereen die onze school een warm hart toedraagt samen 4.000 km bij elkaar willen wandelen en fietsen. Ik stel mij tot doel om tegen dan toch een ritje te kunnen fietsen.”
Meer info op www.tourdenanker.be.

(Bron : Het Laatste Nieuws - 4 mei 2018)


De Van Hoeystraat is ondertussen ook een autoluwe straat geworden. Wie tussen 11 uur en 18 uur de straat inrijdt, wordt geflitst en krijgt een boete van 55 euro. Alle ouders met kinderen in onze A-klassen die daadwerkelijk hun kind aan de schoolpoort komen afzetten, kunnen echter een toelating bekomen om de straat te mogen betreden. Raadpleeg ons secretariaat voor meer info.


Kinderen vinden het leuk om naar school te fietsen. Maar als ouder bent U uiteraard bezorgd om hun veiligheid. Welke straten zijn minder veilig? Waar bevinden zich de meest lastige knelpunten en de gevaarlijkste kruispunten? Raadpleeg daarom de digitale schoolroutekaart om de veiligste route te vinden.

< KLIK HIER >