Onze openluchtklassen ... voor ieder wat wils

Voortaan zullen we tweejaarlijks onze schoolverlaters uit het type basisaanbod een spannende trektocht aanbieden. De eerstvolgende trektocht zal georganiseerd worden tijdens schooljaar 2018-2019. Onder leiding van meester Ben verblijven ze in Herbeumont, gelegen in onze Ardennen aan de Franse grens. Trektochten met kaart en kompas, rivierdoorwadingen, zwemmen in de Semois en koken op een eigengemaakt kampvuur ... slechts een kleine greep uit het programma.


Ook voor onze middengroepen uit het type basisaanbod zullen we tweejaarlijks jaar een fijne week in petto hebben. De kinderen zullen dan de kans krijgen om op avontuurklassen te gaan. We starten hiermee vanaf volgend schooljaar. Vast en zeker een belevenis waar onze kinderen reikhalzend zullen naar uitkijken.


De kinderen uit type 2 zullen kunnen deelnemen aan een weekje zeeklassen in   St-Idesbald. De bedoeling is dit twee- of driejaarlijks in te richten, afhankelijk van de kostprijs. We starten met deze cyclus in het schooljaar 2018-2019.

 


Ook voor onze kinderen met ASS (zowel type 2 als type 9) zullen we driejaarlijks openluchtklassen inrichten. De zeeklassen, vinden plaats in het jeugdverblijfscentrum Horizon VZW in Bredene.