MOS - Milieuzorg Op School

Den Anker: afvalarme school

Ons afvalarm beleid wordt dit schooljaar verder gezet onder de deskundige leiding van juf Nicole voor de hoofdschool en juf Karen voor de vestiging. In samenwerking met het ganse schoolteam en de kinderen slaagden we er reeds in de Planeten-banner van Ivarem te bemachtigen. We zijn er fier op! Het sorteren van onze afval gebeurt in allerlei sorteerbakken : papier, karton, plastiek, metalen verpakkingen, drinkkartons, gemengde plastiek. Groente-, fruit- en tuinafval verdwijnt in het compostvat of wordt waar mogelijk aan onze kippen gegeven. Het overige afval wordt voor recyclage naar het containerpark gebracht.

Volhouden is de boodschap zodat de berg restafval zo klein mogelijk blijft!


Den Anker: gezonde school

Oog voor lekkers

Al verschillende jaren nam onze school deel aan de Europese schoolfruitactie "Tutti Frutti". Deze actie heeft een nieuwe naam gekregen : "Oog voor lekkers". Ook dit schooljaar zijn we weer van de partij om het eten van fruit bij onze kinderen aan te moedigen. Van oktober tot juni krijgen onze kinderen elke woensdag volledig gratis een lekker stuk fruit. Topfruit mogen we wel zeggen dat aangekocht wordt bij Colruyt. Hiermee laten we hen kennismaken met een grote variatie aan fruitsoorten en hopen zo het vaker eten van fruit aan te sporen. De volledige fruitkalender van dit schooljaar vindt U op onze pagina "hongerige magen".

Water: H2O enzo...

 Ook dit schooljaar hebben we beslist om alle zoethoudende drankjes uit de school te bannen. De kinderen kunnen gratis gebruik maken van de nog steeds goedkoopste en gezondste dorstlesser : WATER. We hopen hierbij tevens op de medewerking van onze ouders om ook van thuis uit enkel gezonde drankjes mee te geven.

Gezond ontbijt

Dankzij de financiële steun van de firma Kellogg's kunnen we al onze kinderen meerdere malen vergasten op een lekker en gezond ontbijtbuffet. Hierbij nodigen we ook steeds de ouders uit van enkele klassen om samen met de kinderen gezellig te komen tafelen. En het buffet mag toch wel gezien worden : diverse broodsoorten, gevarieerd broodbeleg, roereieren, cornflakes, yoghurt, fruit enzovoort .... Succes gegarandeerd!

Eigen kweek

Op de vestiging Acacia wordt onze moestuin met serre reeds volop in gebruik genomen. We zijn benieuwd wat de oogst van onze sla, wortelen, tomaten, spinazie zal opleveren.

Want zeg nu zelf : wat is er leuker en vooral gezonder dan in de klas te kokkerellen met groenten van eigen kweek?