Openluchtklassen

Onze openluchtklassen ... voor ieder wat wils

Trektocht

Voortaan zullen we tweejaarlijks onze schoolverlaters uit het type basisaanbod een spannende trektocht aanbieden. De eerstvolgende trektocht zal georganiseerd worden tijdens schooljaar 2020-2021. Na jarenlang rondgetrokken te hebben in de omgeving van Herbeumont, zullen we vanaf juni 2021 voor het eerst Filot-Hamoir naarbij Durbuy onveilig maken. Trektochten met kaart en kompas, rivierdoorwadingen, zwemmen in de Ourthe en koken op een eigengemaakt kampvuur ... slechts een kleine greep uit het programma.


Avontuurklassen

Ook voor onze middengroepen uit het type basisaanbod hebben we tweejaarlijks jaar een fijne week in petto. De kinderen zullen dan de kans krijgen om op avontuurklassen te gaan. We starten hiermee vanaf volgend schooljaar. Vast en zeker een belevenis waar onze kinderen reikhalzend zullen naar uitkijken.


Zeeklassen type 2

De kinderen uit type 2 zullen kunnen deelnemen aan een weekje zeeklassen in   St-Idesbald. De bedoeling is dit twee- of driejaarlijks in te richten, afhankelijk van de kostprijs. We starten met deze cyclus in het schooljaar 2018-2019.

 


Zeeklassen autiwerking

Ook voor onze kinderen met ASS (zowel type 2 als type 9) zullen we driejaarlijks openluchtklassen inrichten. De zeeklassen vinden plaats in het jeugdverblijfscentrum Horizon VZW in Bredene.